Squarespace Courses

Een online cursus verkopen via je website

We hebben het al enkele weken kunnen uittesten en gisteren kregen we groen licht van Squarespace: We mogen communiceren over Squarespace Courses en verdekke: ik ben fan!

Gelukkig kregen we vorige maand het nieuws dat zowel in België als in Nederland met de uitrol zou gestart worden van Mastercard Debit ter vervanging van Maestro en iDeal, anders was dit opnieuw een tool die we niet ten volle kunnen benutten.

Wat mag je verwachten?

Een no-nonsens omgeving waar je heel eenvoudig je cursussen in kan maken. Voor jouw klant is het heel eenvoudig om de cursus te volgen en te navigeren tussen de verschillende lessen.

  • Je kan een paywall voor je cursus plaatsen zodat je klanten eerst je cursus kunnen kopen. Dit kan via een éénmalige betaling, betaling in schijven, … De gekende manieren. Een gratis cursus aanbieden kan ook!

  • Eens de cursus is aangekocht krijgen ze toegang tot de cursus waar ze eenvoudig hun vooruitgang kunnen volgen adhv een balk. Daarnaast krijgen ze ook een overzicht van alle modules en lessen in je cursus. Ze kunnen in 1 oogopslag zien welke les ze al afgewerkt hebben en welke niet. Door op een les te klikken, gaan ze meteen naar die les.

  • Zodra ze in een les gaan blijft dit overzicht trouwens gemakkelijk toegankelijk via een uitklapbare navigatie aan de rechterkant van het scherm.

 
 

Je bouwt heel eenvoudig je modules en lessen op zoals je dat gewend bent bij ‘Pages’ in je website.

De inhoud van de pagina’s kan je opbouwen met behulp van de Fluid Engine. Dit wil wel zeggen dat Courses enkel werkt in een 7.1 website.

Je kan werken met:

  • foto’s

  • tekst

  • knoppen (waar je linken, bestanden, … kan achter steken)

  • accordeons

  • video

Het uploaden van video rechtstreeks in je website blijft wel beperkt tot 30 minuten. Via een bijkomend abonnement kan je (afhankelijk van het pakket) 10 uur, 50 uur of onbeperkt video uploaden. Nog een voordeel van deze abonnementen is dat je fee kleiner wordt. Squarespace houd een fee in per verkocht item. Heb je geen extra pakket? Dan bedraagt deze fee 9%. Heb je een bijkomend abonnement, dan is het respectievelijk een fee van 7%, 3% of 0%

Kan je met die fee van 9% leven, maar wil je veel video gebruiken zonder een extra abonnement te moeten nemen? Je kan nog steeds de video via Youtube of Vimeo embedden in je cursussen. Iets minder net, maar het kan je wel wat uitsparen per jaar :-)

Tenslotte kan je ook eenvoudig je verschillende lessen ‘recupereren’. Je moet niet alles in 1 course verwerken en zo verkopen, maar deel het gerust op per thema. Wanneer je dan je pricing plan gaat samenstellen voor een bepaalde cursus, kan je de verschillende onderdelen samenvoegen voor die cursus. Op die manier kan je duidelijk beslissen wat de inhoud is van welke cursus, zonder dat je alles verschillende keren moet gaan aanmaken.

 

Goed om weten

Squarespace is nog volop bezig met het lanceren van deze tool. Er zullen zeker nog aanvullingen en wijzigingen volgen op basis van de feedback die ze krijgen. Wat ik je zeker al kan vertellen is dat het een geweldig pakket lijkt om jouw online cursussen in te steken en te verkopen via je website.

Wil je meer weten? Als Squarespace Expert help ik je graag verder bij het opzetten van deze tool.

Vorige
Vorige

Wat kost een oude website je zaak?

Volgende
Volgende

Wat je moet weten over Threads