Binnenkort kunnen we betalingen ontvangen in Squarespace!

We hebben er al vaak over gesproken (geroepen): Je kan momenteel geen debit-betalingen ontvangen in Squarespace. Wil je dat mensen producten of diensten op je website kunnen betalen in Squarespace? Dan ben je gedwongen dit te beperken tot kredietkaarten. Niet echt klantvriendelijk en velen gaan dan ook al snel op zoek naar een alternatief.

Alternatieven zijn:

  • Shopify (Lite)

  • Ecwid

  • Plug & Pay

Vaak duur, niet gebruiksvriendelijk, niet mooi te integreren, … alleen maar nadelen.

Na een zoektocht van 5 jaar heb ik echter ook een goed alternatief gevonden. Deze maakt het mogelijk betalingen te ontvangen in Squarespace zelf. Je webshop staat dus in het knappe en gebruiksvriendelijke design van Squarespace zelf. Maar het beperkt zich tot de webshop. En er zitten een berg meer knappe tools in Squarespace die ons het leven gemakkelijker kunnen maken.

Ik vat het even samen voor je…

Betalingen ontvangen, maar niet dank zij Squarespace.

Squarespace werkt samen met Stripe als betalingsprovider. Stripe aanvaard wel betalingen van Bancontact en iDeal. Maar de module van Stripe waar Squarespace mee werkt doet dit nog niet. We ijveren dan ook al lang bij Squarespace om hun module te updaten zodat ook wij in de Lage Landen betalingen kunnen ontvangen met de meest courante betaalmiddelen. Maar je kent dat met die grote bedrijven: Het staat op hun agenda, maar het schuift altijd naar beneden op hun lijstje.

Er is een oplossing in aantocht, maar niet door Squarespace. Wel door onze banken zelf. Vanaf 1 juli 2023 starten ze namelijk met de uitrol van Mastercard Debit ipv Maestro (en de Nederlandse variant). Aangezien de module van Stripe waar Squarespace mee werkt wel Mastercard Debit accepteert, kunnen we binnenkort gebruik maken van alle tools in Squarespace om betalingen te ontvangen. En dat opent een heel extra wereld voor je onderneming!

 

“En wat dan met mijn huidige webshop?”

Ook dat is goed nieuws! Heb je je webshop door mij laten bouwen in mijn eigen gevonden systeem? Dan ga je met een minimum aan effort je jaarlijkse abonnementskost naar beneden kunnen halen EN je klantervaring kunnen verbeteren!

Je producten staan al in Squarespace. Dus je moet ze niet opnieuw gaan ingeven wanneer je de overstap maakt. We gaan gewoon de betaalmodule aanpassen zodat dit in Squarespace zelf gebeurt ipv de externe manier. Dat abonnement van die externe manier? Dat heb je in de toekomst niet meer nodig, wat je een abonnementskost uitspaart.

Gaan we dit morgen al doen? Nee, ik zou er nog even mee wachten om te kijken hoe de uitrol van Mastercard Debit evolueert. Ik volg het mee op voor je!

Welke extra’s komen er nog beschikbaar hierdoor?

Heb je helemaal geen webshop (nodig)? Dat kan zeker. Maar door deze nieuwe evolutie komt er nog veel meer beschikbaar. Squarespace is echt een uitgebreid platform dat regelmatig nieuwe tools integreert in hun CMS. Tools die vaak betalingen kunnen verwerken voor je, en waar wij dus vaak niet over communiceren omdat wij er toch geen gebruik van kunnen maken.

Online afspraken

Verschillende van mijn klanten maken reeds gebruik van het online afsprakensysteem. De mensen van Wellnez Atelier begonnen er onlangs nog mee en vonden het spijtig…dat ze er nog niet eerder gebruik zijn van gaan maken :-)

Ook bij Advertised draait het online afsprakensysteem op volle toeren. Klanten boeken afspraken en kunnen dan via de bevestigingsmail ineens hun betaling in orde maken via Plug & Pay. Plug & Pay verwerkt dan de betaling en maakt er een factuur van aan. Handig, maar weer een extra abonnement en niet goedkoop.

Dit gaat binnenkort rechtstreeks in het online afsprakensysteem komen. Kunnen mensen dus bij jou een coaching boeken via je online agenda? Dan kan je de klant ineens laten afrekenen en een factuur bezorgen. Klanten kunnen zelf afspraken maken, verplaatsen, annuleren en betalen. Jij moet niet gaan puzzelen, bevestigingsmails liggen sturen, opvolging liggen doen. Het enige wat jij moet doen is je agenda up-to-date houden en genieten van al de tijd die je uitspaart op deze manier. Die tijd kan je misschien spenderen in een sauna of hottub van Wellnez Atelier. Het is maar een tip die ik meegeef :-)

Member Area

Ja, ook dit zit in het CMS van Squarespace! Wil je cursussen gaan aanbieden online? Of online coachings? Squarespace maakt het mogelijk voor je!

Je plaatst je cursussen online en stelt je abonnementen in en de rest loopt automatisch. Je kan bepalen wie wat wanneer kan zien en voor hoe lang. Klanten kunnen aanmelden op je Member Area met hun account en krijgen je cursus of coaching te zien wanneer zij willen. Handig toch!

Slapend rijk zullen we niet snel worden, maar het komt toch weer een stapje dichter hierdoor :-)

Is dit alles wat vanaf nu mogelijk is? Nee, dit aanbod evolueert constant en ik volg het voor je op en adviseer je graag naar de mogelijkheden voor jou wensen

Vorige
Vorige

Wat je moet weten over Threads

Volgende
Volgende

Waarom je moet bloggen