Een webshop in Squarespace die bancontact of iDeal accepteert? Het Kan!

Hatelijk is het!

Sinds het begin dat ik met Squarespace werk ben ik er op aan het vloeken: Squarespace werkt voor hun betalingsverwerking met Stripe, Paypal of Square. Stripe aanvaard Bancontact en iDeal, maar in Squarespace is het niet mogelijk (op het moment dat ik deze blog schrijf) om Bancontact of iDeal toe te voegen aan de betaalmogelijkheden.

Je kan een webshop toevoegen, zonder probleem. Maar je klanten zullen enkel met kredietkaarten, Apple Pay en Google Pay kunnen betalen. Niet echt klantvriendelijk en je kijkt dan al beter naar een alternatief.

Naast webshops zijn er nog verschillende, handige tools in Squarespace waar een betalingsverwerker komt kijken. Denk maar aan Scheduling, waar je klanten rechtstreeks kan laten afrekenen voor hun afspraak. Of Memberspace, waar je een online leeromgeving kan creëren voor je klanten en waar ze abonnementen of cursussen kunnen betalen. Allemaal enorm handig, als je met courante betaalmiddelen kan betalen ten minste…

Ik heb de afgelopen jaren al veel druk gezet bij Squarespace om dit in orde te brengen. Ze melden dit dan aan hun development-team en als ze veel vraag krijgen, maken ze er werk van. Maar dat is een verhaal van Don Quichot tegen de windmolens. Mocht heel België en Nederland deze melding maken, zouden ze er werk van maken. Maar die enkele personen die gaan kloppen gaan hun grootste zorg niet zijn.

 

Alternatieven

Dan maar op zoek naar een alternatief… Maar eerlijk: Ik werd niet gelukkig van de alternatieven…

  • Shopify

    Je koopt een template en je kan redelijk eenvoudig aan de slag. Shopify is voorzien van verschillende plug-ins die je extra kan installeren. Dat maakt van Shopify een heel uitgebreid alternatief. Maar vaak moet je voor een template betalen en ook voor elke plug-in die je extra installeert. Zo ga ik straks nog een plug-in installeren die het mogelijk maakt facturen te maken van bestelling. Deze kost $19 per maand.
    Shopify kost zelf 29 euro per maand. Per verkoop geef je nog een transactiekost af aan Shopify en aan je betalingsverwerker. Daarnaast heeft je Shopify ook nog een (sub-)domein nodig en vraagt hij wel wat technisch onderhoud. Er zijn veel templates beschikbaar, maar ze zijn niet echt flexibel. Of toch niet zo flexibel als Squarespace. Je moet er maar het beste van maken…

  • KMO Shops

    Op het eerste zicht een leuke tool. Je kan het volledig embedden in je website en vormt zo een netjes geheel. Je krijgt er Vlaamse support, wat ook wel handig is. Maar ik ondervind vooral dat ze veel beloven, maar zodra je hen vraagt om hun belofte na te komen, ze je extra laten betalen. Het loopt niet echt vlot met hen. Naast een opstartkost van (ik dacht) €1500, betaal je ook nog een stevige maandelijkse kost.

  • ECWID

    Deze module kan je ook integreren in je website. En tot 10 producten is het zelfs gratis. Maar vanaf 10 producten is de investering groter dan Shopify. Ik voorzie alles liefst op de groei. Dan weet je meteen wat de investering is en moet je later niet nog extra gaan betalen omdat je vooruit wil met je zaak. Dus voor mij ook niet echt een optie.

 

Het kan in Squarespace!

Ik bleef toch wat dromen van een manier om het in Squarespace zelf te maken. Wanneer ik het weer in mijn kop kreeg, snuisterde ik het internet af naar mogelijke alternatieven. Een half jaar geleden kwam ik de oplossing tegen. Niet de oplossing voor alles! Ik kan het nog niet instellen voor de betalingen in Scheduling en Memberspace. Maar ik kan al wel webshops maken waar je ook met Bancontact en iDeal kan betalen. Voor nu ben daar al even content mee en ben ik alvast enkele webshops aan het bouwen op deze manier.

Je zet al je producten in Squarespace en geeft het vorm zoals je dat gewend bent in Squarespace zelf. Je beheert dus gans je winkel in Squarespace zelf. Maar vanaf het winkelmandje ga je over naar een ander systeem. Je klanten rekenen dus niet af in Squarespace, maar in een gekoppeld systeem. Eerlijk gezegd ziet dat systeem er niet zo trendy uit als Squarespace, maar het werkt goed, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Hun support is in het Engels, maar ze denken echt pro-actief mee en reageren snel.

“Ja ja, systeem… Maar welk systeem is dat dan?” Na verschillende jaren zoeken ga ik dat niet zomaar vertellen, sorry ☺️ Contacteer me gerust mocht je meer info willen.

 

Wil je zelf aan de slag met dit systeem?

*Deze call is niet gratis. Ben je een developer? Dan komt een call op €595. Wil je een webshop voor jezelf bouwen en ben je geen developer? Dan komt een call op €295. Prijzen zijn ex BTW.

Wil je je webshop in Squarespace laten bouwen?

Vorige
Vorige

We leven nog…

Volgende
Volgende

5 Must read tips voor Squarespace 7.1