Wat kost een oude website je zaak?

Vorige week was ik op bezoek bij Bart van Puur Ondernemen. Een boeiend gesprek waarin Bart me vroeg of mijn klanten zich bewust zijn hoeveel een oude website hun zaak kost.

“Euh, wat zegt dieje nu?!” Maar een fractie van een seconde ging die gedachte de andere kant op. “Potverdikke, dat klopt wat Bart zegt”. Een oude website kost jouw zaak geld!

 

Je laat een website bouwen en je gaat er vanuit nu wel gesteld te zijn. En dat klopt: Een website die wij maken voor je kan perfect meer dan 10 jaar online blijven zonder er iets aan te moeten doen.

Dat is ook zo met die Audi E-tron waar je net in geïnvesteerd hebt. Je zal er wel even tegen kunnen en als je wil gaat die meer dan 10 jaar mee.
Maar die dikke Audi zal je regelmatig eens op onderhoud moeten doen om te zien of hij nog goed loopt. En al die starende blikken als je met je nieuwe sportkar passeert zullen over een paar jaar al niet meer opkijken naar jouw auto, maar naar die andere flitsende bak die voorbij komt.

Zo is dat ook met je website. Hij kan perfect jaren overleven zonder er iets aan te moeten doen. Maar als je enkele keren per jaar hem niet eens doorloopt gaat de inhoud verouderd zijn en zal je SEO achteruit gaan. Bijkomend zal door de jaren heen het uiterlijk van je website steeds minder aantrekkelijk zijn. En dit is wat jou geld kost!

Oude website van ebay.

 

De grootste kost in je bedrijf is het geld dat je niet verdient.

Elk bedrijf heeft dezelfde ‘grootste kost’: De diensten of producten die niet verkocht worden. Vaak komt dit door een niet geoptimaliseerde sale of marketing. Wil je dus meer geld verdienen? Dan is het een goede investering om je sale en marketing onder de loep te nemen en bij te sturen. Dit kan er vaak - mits kleine of grote aanpassingen - voor zorgen dat je meer klanten kan binnen halen.

Wist je dat maar liefst 70% van de bezoekers afhaken op een website die niet professioneel en hedendaags oogt? Dat loont al de moeite om hier aandacht aan te besteden lijkt me, niet?

Update jij nooit of nauwelijks jouw website? Is hij ondertussen ook al weer enkele jaren oud? Ik snap je. De weken vliegen voorbij en je werkt liever in je zaak dan aan je zaak. Dan zijn we graag van de partij! Onze klanten zijn lokale ondernemers die geen tijd of kennis hebben voor een professionele website. Ze willen vooral bezig zijn met hun klanten en niet met die ‘rompslomp’. Daarom zoeken ze een betrouwbare partner om hen te helpen hun website te bouwen en de onderhouden. Fat Fish is die partner voor meer dan 120 ondernemers.

Wil jij ook zo een partner?

Vorige
Vorige

Wix vs squarespace

Volgende
Volgende

Squarespace Courses